mvm1U subotu, 1. travnja, u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kistanjama, veliki broj mladih položio je svoja obećanja Mariji i Isusu u Marijanskoj vinkovskoj mladeži da će živjeti po kršćanskim krepostima, u punini kršćanskoga života svjedočeći Krista svakom potrebniku.

Svetu misu s prigodnom propovijedi predslavio je don Roland Jelić u koncelebraciji sa župnikom Kistanja don Nikolom Dučkićem, vikarom don Ivanom Perkovićem i don Josipom Dučkićem. Nakon svete mise ostali smo u molitvi pred Presvetim kako je i običaj u župi svake prve subote u mjesecu. Klanjanje je predvodio don Ivan, a klanjanje i misu pjevanjem je animirao band mladih.

Dati život Bogu, u kojem god pozivu to bilo, nije mala stvar. Don Roland je u propovijedi istaknuo samo dvije riječi koje su bile temelj i srž Marijina života: Evo me! Te riječi bi trebale biti životni stav svakoga tko se posvećuje Gospodinu, tko mu se predaje iskreno i slobodno svjedočeći Njegovu ljubav na svakome mjestu. To se zahtijeva i od svakoga člana Marijanske vinkovske mladeži. Svaka osoba koja se Bogu posvetila svojim životom govori da je Bog na prvome mjestu, da se predaje potpuno Njemu iako je svjesna da ima puno boljih, talentiranijih, sposobnijih, kreativnijih... Ali, Bog izabire one koji slobodno biraju i odlučuju se za Njega, koji mu daju svoje srce.

Na ovom svečanom slavlju bile su prisutni i predstavnici drugih zajednica Marijanske vinkovske mladež iz Splita i iz Zadra sa svojim sestrama. Nakon misnoga slavlja i euharistijskoga klanjanja svi smo ispunjeni i radosni otišli u župnu kuću na druženje uz zakusku.

Zahvaljujemo sestrama Blaženki i M. Editi za velikodušno srce i ljubav. Zahvaljujemo i svećenicima, za riječi ohrabrenja i poticaja u radosnom življenju vjere, kao i svakoj osobi koja je brižno sudjelovala u gostoprimstvu.

Neka Gospodin po zagovoru svoje i naše Majke bude putokaz svakom članu zajednice, neka rasvjetljava korake prema punini Života i neka vodi srca svakoga da nikada ne skrenu sa započetog puta vlastite posvete.

(sme)

09.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje