IMG 8644U petak 24. ožujka, uoči svetkovine Navještenja Gospodinova, koju naša Provincija slavi kao svoj naslovni blagdan, u čast Blažene Djevice Marije održan je prigodni koncert Zbora sestara milosrdnica pod ravnanjem maestre s. M. Mirte Škopljanac Mačina.

Zbor je, uz orguljsku pratnju don Ivana Urlića, otpjevao šest skladbi: Zdravo Zvijezdo Mora, Anđela glas i Zvonite zvona Š. Marovića; Ave Maria L. Perosija; Znak je veliki L. Reficea i Tko je ona T. Fosić.

Kao gosti koncerta nastupili su gosp. Vinko Maroević, tenor i don Ivan Urlić, orgulje.

Gosp. Maroević otpjevao je tri skladbe solo: Zdravo Marijo F. Mendelsshona, Ave Maris Stella I. pl. Zajca i Marijo, zovem te M. Ćurkovića te skladbu Majko naša rajska slavo M. Ćurkovića zajedno sa s. Antonijom Delonga.

Don Ivan Urlić izveo je na orguljama skladbu Toccata u c-molu L. Boellmana te sa s. M. Mirtom Kanon u D-duru za orgulje četveroručno J. Pachelbela.

VINKO MAROEVIĆ rođen je 1956. u Splitu. Solo pjevanje učio je u Zagrebu, potom u Ljubljani, na Akademiji za glasbo, a studij opernih uloga pohađao je u Rimu. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kod prof. Cynthije Hansell Bakić.

Solist je u mnogim operama splitskog HNK, a osim toga održao je više koncerata duhovne glazbe i nekoliko uspješnih oratorijskih uloga. Glazbena prosudba veoma pohvalno ističe njegov sigurni i staloženi glazbeni izričaj, proživljeno izvođenje i veoma lijepu boju glasa.

DON IVAN URLIĆ svećenik je Splitsko-makarske nadbiskupije. Rođen je 1983. godine u Splitu. Teologiju je diplomirao 2009. godine na Filozofsko-teološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu i iste je godine zaređen za svećenika.

Godine 2010. upisao je Institut za crkvenu glazbu »Albe Vidaković« Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Orgulje studira u klasi profesorice Elizabete Zalović i studij crkvene glazbe završava 2014. godine. U lipnju 2015. godine diplomskim koncertom na orguljama završio je studij na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi profesora Marija Penzara. Iste godine upisao je postdiplomski specijalistički studij iz orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

08.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje