IIIpostajadetalj2U galeriji Vinko Draganja dominikanskog samostana u Splitu, 15. ožujka, otvorena je skupna izložba Križni put petnaest splitskih umjetnika. Svojim mozaikom Treća postaja na izložbi sudjeluje i naša sestra Zdravka Spomenka Milić, akademska slikarica. Izložba je otvorena do 25. travnja 2017.

Izložbu su otvorili fra Ivan Iko Mateljan, OP i Hrvoje Marko Peruzović, akademski slikar. Izloženi radovi izvedeni su u različitim slikarskim tehnikama, a jedina poveznica im je zajednički format dimenzija 80x60 cm. Pri otvaranju izložbe istaknuto je da raznovrsnost tehnika, sloboda interpretacije i odabira materijala te sloboda i inovativnost u pristupu zadanoj temi čine izložbu posebnom.

S. Zdravka Spomenka Milić završila je slikarstvo na akademiji Di Belle Arti u Rimu. Izlagala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. U posljednje vrijeme stvara u tehnici vitraja i mozaika, a njezini radovi krase brojne sakralne prostore, između ostalih našu kapelu Navještenja Gospodinova u Splitu, crkvu Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu, crkvu Srca Isusova u Dračevcu Ninskom, župnu crkvu svetog Jeronima na Meterizama u Šibeniku...

 

10.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje