0001Sinj 9Korizma označava vrijeme u kojem je molitva na poseban način traženje i prepoznavanje Božjega lica i spasenja u otajstvu križa. U tom korizmenom duhu od 10. do 12. ožujka, u našem Samostanu susreta u Ćurlinima kod Sinja održana je duhovna obnova za mlade koju je predvodio fra Bojan Rizvan, franjevac iz Zadra. Sudjelovalo je petnaest djevojaka i mladića iz Sinja i okolice. Vođeni Božjom riječju, u tim danima odjekivale su riječi psalma: „Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!“

Započeli smo traženje Svetoga Lica molitvom križnoga puta na Gradu, pridruživši se mladima župe Gospe Sinjske. Sljedećeg dana mladi su imali priliku za svetu ispovijed i svatko se mogao povući u svoju pustinju, u tišinu i molitvu pred Presvetim Sakramentom. Kao što je naš predvoditelj rekao da gledanje i traženje Božjeg Lica uvijek čini da nešto od Njegova sjaja prepoznamo i u Njegovim stvorenjima, mi smo to prepoznavanje ostvarili upoznavanjem i zajedničkim druženjem u radosnom i raspjevanom zajedništvu.

Posljednji dan duhovne obnove svojom prisutnošću uveličali su fra Ivan Dominik Iličić, dominikanski đakon koji je mladima ispričao svoj put do poziva, naša provincijalna poglavarica s. M. Radoslava, s. M. Martina i naše kandidatice koje su također svjedočile o svom pozivu.

Obnovljeni, dotaknuti Božjim licem, zajedništvom, novim prijateljstvima, mladi su poželjeli izraziti svoj doživljaj i zahvalu riječima:

Drage naše,
hvala vam za predivni vikend proveden u ljubavi, veselju, smijehu i pozitivnom druženju. Ovaj vikend imali smo priliku upoznati predivne ljude koji će sigurno ostaviti trag u našim životima. Iz ovog smo iskustva izišli kao bolji ljudi s boljim pogledom na svijet. Hvala vam za životna iskustva koja ste prenijeli na nas, koja ćemo primjenjivati u svojim životima.

(smv)

 

03.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje