DSC04216U našem samostanu u Splitu, od 3. do 5. ožujka, održana je trodnevna duhovna obnova za djevojke koju je predvodio don Mato Brečić, duhovnik u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

Duhovna obnova započela je u petak u 18 sati prigodnom meditacijom i pobožnošću križnoga puta. Program subote i nedjelje sastojao se od don Matinih duhovnih nagovora u kojima je, govoreći o životu i djelovanju Isusa Krista te on našoj bogosličnosti, posebno istaknuo Njegov lik i osobu. Govorio je i o značenju pustinje u životu vjernika i ulozi molitve koja je srž kršćanskoga života. Prigodna razmatranja i meditacije vezane uz korizmeno vrijeme, odnosno obraćenje i poziv na svetost priredile su s. Antonija i s. M. Elizabeta. Djevojke su imale priliku za svetu ispovijed i duhovni razgovor te su mogle u tišini promišljati o onome što su čule i doživjele. U slobodno vrijeme družile su se s kandidaticama koje su im pokušale dočarati kako izgleda život u samostanu, a u nedjelju ih je pozdravila i s. M. Radoslava, provincijalna poglavarica koja im je uputila riječi ohrabrenja i preporučila u molitve našu zajednicu.

Duhovna obnova je završila u nedjelju u popodnevnim satima prigodnom meditacijom i razmatranjem o zahvalnosti. Nadamo se da će ovi dani donijeti mnogo plodova u životu svake pojedine djevojke i da Božja milost neće izostati. (sme)

 

01.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje