DSC03968Redovito druženje koje vinkovska obitelj slavi svakoga mjeseca u našem samostanu svetog Vinka u Splitu sve je izrazitije slavlje zajedništva – svih nas i onih kojima smo poslani. I ovaj put, 16. prosinca, svetu misu je slavio don Tomislav Ćubelić.

Don Tomislav je u svojoj propovijedi nastojao da se usredotočimo na Kristovu poruku. Površnost kojom slavimo blagdane – pa i Božić – morali bismo mijenjati… Evanđelist Ivan zapisa: A vi ste htjedoste samo začas naslađivati njegovom svjetlošću. Da, mi se zanosimo blještavilom svjećica, prikazom jaslica i blagdanskim jelovnikom, a onda život nastavi po svome… Malo se bavimo istinom da Bog postaje čovjekom. On bi se uselio u naše obitelji, samostane, župne kuće, ali tamo su često neki drugi sadržaji pa nema mjesta. On dolazi tamo gdje su ljudi, ljudi kojima je ljudska blizina neophodna, bez koje ne mogu živjeti… Krist traži da u tom pravcu promijenimo sebe. Ako nam nije tako, onda je Krist zapravo višak…

Posebni gosti ovaj su put bili članovi Udruge zvono – osobe s mentalnom retardacijom i njihovi voditelji. Otpjevali su nekoliko božićnih pjesama uz malo razmišljanje o Božiću. Nakon mise smo nastavili otkrivati i vježbati pozvanost na međusobno darivanje radosti i blizine uz osvježenje koje su kao i uvijek pripremili članovi Udruge sv. Vinka. (smg)

 

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje