20161111 155154U našem samostanu svetoga Vinka u Splitu, u petak 11. studenoga, održano je redovito mjesečno druženje starijih i bolesnih osoba i osoba s invaliditetom i svih onih koji na bilo koji način žele biti bliski ljudima u potrebi, a koje redovito organizira vinkovska obitelj u Splitu.

Druženje je započelo molitvom krunice u 14 i 30. Ovo je zadnje ovakvo druženje u Godini milosrđa pa smo molili krunicu Božanskog milosrđa. Oci isusovci su bili na raspolaganju za ispovijedanje. Zatim je misno slavlje predvodio don Tomislav Ćubelić, duhovnik Udruge i katedralni župnik. Don Tomislav je između ostaloga istaknuo i ohrabrio sve prisutne koji stoje uz patnju svojih: „Hrabrost i svetost znači ne kapitulirati pred slabim stranama života… A junaštvo proizlazi iz patnje. Gdje je starost, bolest, invalidnost, nevolja… tu se ogledava vjera. I Martin je to učinio. Svojom dobrotom je bio javni svjedok… Čovjek vjere pozvan je biti javni svjedok…“

Misno slavlje uzveličao je zbor osnovne škole Meje predvođen svojim nastavnikom Markom Čupićem. Oni su bili pjevači i čitači i posebno osvježenje ovoga susreta. Nakon mise otpjevali su nekoliko pjesama uz pratnju gitara i tamburica. Pravi mali koncert!

Uz pjesmu, kolače, sokove, kavu, priliku za liječnički pregled… nastavljena je razmjena vedrine, a mali gosti su se okrijepili i pizzom.

U nastojanju da svi slijedimo primjer sv. Vinka, rado ponavljamo njegovu riječ: „Neka je u svemu blagoslovljen Bog!“ (smg)

 

09.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje