mdl02390U nedjelju, 18. rujna, održan je Misijski dan Družbe sestara milosrdnica u Marijinu dvoru u Lužnici. Svaka provincija je rukotvorinama i domaćim proizvodima marnih sestara sudjelovala u prikupljanju novca za potrebe naših misija. Našu Provinciju predstavljalo je pet sestara iz Splita i dvije iz Zadra, a pridružilo nam se i četvero članova Marijanske vinkovske mladeži iz Splita i dvije gospođe iz Zadra.

Okupili smo se u jutarnjim satima koji je započeo pozdravnim govorom s. M. Korone Cigić, zamjenice naše Vrhovne glavarice te razmišljanjem s. M. Samuele Vilenica o misijskom djelovanju. Nakon uvoda slijedio je sakramenat svete ispovijedi i misa koju je predslavio vlč. Kristijan Zeba, povjerenik za misije Riječke nadbiskupije. Pred kraj mise imali smo mogućnost čuti svjedočanstvo s. M. Stjepanke Pavić, misionarke u Južnoj Americi.

Nakon svete mise bila je prigoda za ručak koji su pripremile naše sestre iz različitih zajednica, a naknada za to bio je dobrovoljni prilog, kao i za ostale proizvode koji su se nudili toga dana.

Popodnevni program bio je osmišljen na različite načine: bio je održan lectio divina koji su animirali mladi, zatim kreativna radionica u kojoj su se izrađivale krunice. U 14 sati je održan kviz o sv. Vinku i sv. Katarini Laboure, a nakon toga scenski prikaz Milosrdni Samaritanac koji su pripremile djevojke iz internata u Zagrebu i postulantice te glazbeno-scenski prikaz koji je s. M. Blanka Jeličić pripremila s mladima. U 14.30 održan je Misije-fest na kojem su sudjelovali bendovi mladih koji su se prijavili.

Program je završio oko 17 sati završnom riječi s. Teresite Aguilar, vrhovne savjetnice, koja je podijelila vlastito iskustvo misija i svoga poziva. Zahvalila je svima nazočnima i rekla da svatko od nas može biti misionar u svom životu tamo gdje jest i tamo gdje Krista trebaju. (sme)

 

  

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje