DSC02134U samostanu sv. Vinka u Splitu, 16. rujna, održan je prvi mjesečni susret starijih i bolesnih osoba i osoba s invaliditetom nakon ljetne stanke. Svetu misu predslavio je don Tomislav Ćubelić, katedralni župnik i duhovnik Konferencije sv. Duje. Pjevanje su animirali članovi Marijanske vinkovske mladeži i Blagovjesnika te volonteri Nadbiskupijske klasične gimnazije »don Frane Bulić«.

Ovakav susret koji započinje sakramentom pomirenja, krunicom i svetom misom obogaćenje je za sve koji dolaze u naše samostanske prostore. Svaka osoba je prihvaćena i pozvana da živi u zajedništvu s Bogom, a ovakvi susreti koji se nižu iz mjeseca u mjesec zaista to i omogućuju. Obogaćujemo se međusobno i u tom zajedništvu radost je neminovna, kao i molitva i pjesma. U ovakvim susretima sa živim Bogom i jednih s drugima može se osjetiti kako Bog želi sve privući k sebi i ispuniti naš život.

Na kraju misnoga slavlja predsjednica Udruge gđa Jozica Vlahović zahvalila je svima prisutnima i pozvala ih na sljedeći susret koji će se održati drugog petka u mjesecu listopadu. (sme)

 

 

03.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje