kistanje U župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama održana je, 14. kolovoza 2016., svečanost polaganja zavjeta i proslavljene su obljetnice zavjetovanja naših sestara. Slavlje polaganja zavjeta iznimno je ove godine održano izvan naše provincijalne kuće jer su tri sestre zavjetovanice rodom iz Janjeva, tj. odrasle su u župi Kistanje kamo su se njihove obitelji doselile s Kosova.

Prve svete zavjete na tri godine, u ruke svoje provincijalne glavarice s. M. Radoslave Kevo, položila je sestra Marija Palić, a doživotne zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti položile su s. M. Elizabeta Glasnović, s. M. Andrea Matijaš i s. M. Veronika Ćibarić.

Zahvalne gospodinu za dar poziva na posvećeni život, pedesetu obljetnicu redovničkih zavjeta proslavile su s. M. Korona Miljković, s. M. Darija Ivanković, s. M. Hosana Marijanović, s. Mirjana Bitunjac, s. M. Viktorija Budimir Bekan, s. M. Jasna Jakić i s. M. Mirta Škopljanac Mačina. Srebrni jubilej proslavile su s. Antonija Delonga i s. Dominika Vrdoljak.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski u zajedništvu sa župnikom mons. Nikolom Dučkićem i još desetak svećenika. Pjevanje su animirali župni zbor i zbor sestara pod ravnanjem s. Blaženke Delonga i s. M. Mirte Škopljanac Mačina.

Na početku misnoga slavlja okupljene je pozdravio župnik mons. Dučkić koji je zahvalio sestrama što su odlučile svoje veliko slavlje održati u Kistanjama i zaželio da takvih slavlja bude još.

Mons. Puljić se u svojoj propovjedi osvrnuo na lik proroka Jeremije koji je, iako svjestan svoje slabosti i malenosti, unatoč svim poteškoćama i problemima, ostao vjeran Gospodinu koji ga je odabrao. Istaknuo je da kad Bog dotakne nečiji život, život se mijenja i Bog daruje milost da čovjek ispuni ono što Bog od njega očekuje. Na kraju svoje propovijedi Nadbiskup je čestitao sestrama zavjetovanicama i zaželio »neka ih Bog obdari milošću kako bi uz Isusov križ mogle biti trajno brižne i dobre prema svima, posebice malenima, siromašnima i potrebnima. Neka se ne umaraju svojom dobrotom i majčinskim srcem tražiti Isusa na poprištima ljudske nevolje i jada. Neka u zajedništvu sa svim ovogodišnjim jubilarkama i cijelom redovničkom zajednicom s pjesmom na usnama i radosnim srcem zahvaljuju i kliču: Velika nam djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo, ali uvijek sa sviješću kako su temelji kršćanskog i redovničkog života vjera, molitva i trpljenje – na njima se gradi sigurna budućnost. Blažena Djevica Marija, Majka Dobrog Savjeta, neka im pomaže biti i ostati vjernima Kristu i evanđelju, vjernima Crkvi i njezinu misijskom poslanju kao i idealima posvećenoga života. Samo tako bit će kadre svladavati sve protivštine života, svetošću biti Crkvi na radost, a djelom i ljubavlju promicati u svijetu njezinu nauku.«

Na kraju misnoga slavlja čestitku sestrama svečaricama i zahvalu ocu Nadbiskupu i domaćinima u ime cijele zajednice uputila je s. M. Radoslava zaželjevši da u župi Kistanje bude još ovakvih radosnih trenutaka, da se i druge djevojke i mladići hrabro odazovu na Gospodinov poziv i posvete svoj život Gospodinu i budu njegov glas u današnjem svijetu.

Nakon svete mise svečanost je nastavljena za obiteljskim stolom koji su pripravile vrijedne ruke župljana i naših sestara M. Edite i Blaženke.

 

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje