mvmZadarU srijedu 25. svibnja 2016. u našoj samostanskoj kapelici u Zadru, za vrijeme svete mise koju je predslavio fra Tomislav Šanko, pet djevojaka obnovilo je svoja obećanja u Marijanskoj vinkovskoj mladeži, a primljene su i tri nove članice. Na slavlju primanja i obnove obećanja sudjelovali su i predstavnici MVM-a iz Splita i Kistanja te nekoliko sestara koje prate vinkovsku mladež.

Obnovom obećanja započinje druga godina formacije u Marijanskoj vinkovskoj mladeži, a nakon godine pripreme u MVM i novi članovi pristupaju obećanjima. Osam djevojaka je u zadarskoj zajednici odlučilo svoj život posvetiti Bogu na jedan dublji način djelovanja u ovome svijetu te tako posvjedočiti najprije Božju ljubav koja im je iskazana i koju su upoznali i po karizmi sv. Vinka Paulskoga. Članovi obećavaju da će služiti Bogu u svakom bratu čovjeku, najprije onomu iz neposredne blizine, a tako i svakome kojemu je njihova pomoć potrebna. U obećanjima se izgovara obrazac po kojima odlučuju živjeti po krepostima Blažene Djevice Marije, uzoru svake kreposti. U jednom od čina na svetoj misi je iz tog razloga i primanje čudotvorne medaljice koju je Gospa dala sv. Katarini Laboure kao znak svoje ljubavi svakome tko je bude nosio.

Želimo svakoj pojedinoj članici Marijanske vinkovske mladeži u Zadru da bude kao Marija, naša Majka, tiha i požrtvovna u ljubavi i radu za spasenje ljudi, te da rastu u karizmi i duhovnosti našeg sv. Vinka Paulskoga koji je započeo djelo milosrdne ljubavi ovdje na zemlji i očitovao ga djelima prema svakom bratu čovjeku, a posebno siromahu. Zahvaljujemo i sestrama u našem samostanu na gostoprimstvu i otvorenim vratima i kuće i srca kao i za svaku molitvu i podršku Marijanskoj vinkovskoj mladeži. (sme)

 

08.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje